Van Gaal zaait twijfel over United-toekomst: Het is nog maar de vraag
Bondscoach niet zeker van overstap naar Engelse topclub

Van Gaal zaait twijfel over United-toekomst: "Het is nog maar de vraag"

07-05-2014 20:14
3

Louis van Gaal ontkent dat zijn overstap naar Manchester United al in kannen en kruiken is. De huidige bondscoach van het Nederlands elftal geeft weliswaar toe dolgraag aan de slag te gaan bij de Engelse topclub, maar zekerheid heeft hij nog niet.

"Ik hoop dat ik de man ben", vertelde Van Gaal woensdag aan Engelse verslaggevers na de eerste training van Oranje in de aanloop naar de WK-eindronde in Brazilië. De Britten waren speciaal voor de bondscoach van het Nederlands elftal naar Hoenderloo gekomen. Een enkeling probeerde zelfs vergeefs in te checken in het spelershotel.

Duidelijk werd dat de Engelse media er al helemaal zeker van zijn dat de ervaren Nederlander aan de slag gaat bij Manchester United. "Jullie denken dat ik de man ben", zei Van Gaal. "Maar het is de vraag of United er ook zo over denkt. Als dat zo is, dan zullen ze dat bekendmaken."

Van Gaal wilde geen antwoord geven op de vraag of hij Ryan Giggs als zijn ideale eerste assistent ziet. "Want dat zou betekenen dat ik al hoofdtrainer ben en dat is niet zo." Een Britse verslaggever vroeg of hij al veel wist over United. "Dat is een heel domme vraag", bulderde Van Gaal. "Wat denk jij dan. United is een van de grootste clubs ter wereld en dan zou ik daar niet veel over weten?"