Sombere Van Gaal vreest voor De Jong: Denk echt dat het voorbij is
Middenvelder De Jong loopt serieuze kwetsuur op in wedstrijd tegen Mexico

Sombere Van Gaal vreest voor De Jong: "Denk echt dat het voorbij is"

29-06-2014 20:37
4

Nigel de Jong kan zaterdag wellicht niet in actie komen voor het Nederlands elftal. De middenvelder viel zondag in de achtste finale van het WK uit met een, volgens bondscoach Louis van Gaal, serieuze kwetsuur.

De Jong moest zich al in de beginfase van de wedstrijd tegen Mexico (2-1) laten vervangen door Bruno Martins Indi. De oud-Ajacied kampt met een liesblessure. Van Gaal houdt er rekening mee dat de middenvelder, die op dit eindtoernooi zeker is van zijn plaats in het Nederlands elftal, de kwartfinale tegen Costa Rica of Griekenland moet missen.

"Ik denk dat hij 'uit' is. Ik wil niet voor mijn beurt praten, daar hebben we een medische staf voor", zei Van Gaal. "Maar dit is niets voor Nigel, hij speelde ook door na dat knietje in zijn dij. Dus dat zegt genoeg. Nee, ik denk echt dat het voorbij is. Maar met Nigel weet je het nooit, die wil heel graag spelen."

De Jong debuteerde in 2004 voor het Nederlands elftal en kwam sindsdien 75 keer in actie voor Oranje. In die duels scoorde hij één keer. Op het WK in Brazilië begon hij in alle vier de wedstrijden van Nederland tot dusver in de basis.