'Ajacied van het Jaar': Het zit er dik in dat ik bij Ajax blijf
Veelzijdige speler wil vijfde titel op rij en PSV achter zich laten

'Ajacied van het Jaar': "Het zit er dik in dat ik bij Ajax blijf"

16-07-2014 10:42
5

Lasse Schöne denkt dat hij ook komend seizoen bij Ajax speelt. De door de club tot ‘Ajacied van het Jaar’ verkozen speler voelt zich thuis in Amsterdam en ziet nog voldoende uitdagingen.

"Vorig jaar was een topjaar. Dit jaar moet nog beter worden", zegt Schöne op de clubsite. De 28-jarige Deen wordt steeds vaker naar zijn toekomst gevraagd. "Het zit er dik in dat ik bij Ajax blijf. Ik heb nog een jaartje hier. Ik zeg vaak: als er iets leuks komt, dan moet je daarnaar kijken. Maar het is zeker niet zo dat ik daar heel erg mee bezig ben. Ik kijk niet om de twee seconden op mijn telefoon."

"Kijk; gebeurt er iets, dan gebeurt er iets. Op die dingen heb ik geen invloed en dan houd ik me daar niet mee bezig", vervolgt Schöne. "Gebeurt er niets dan richt ik me met alle plezier op Ajax. Er zijn genoeg redenen om te blijven. Zo kunnen we een vijfde titel op rij pakken. Dat is niet alleen leuk omdat het de vijfde op rij is, maar daarmee schrijf je jezelf wel in de geschiedenisboeken. Dan sta je niet samen met PSV op 1, maar echt alleen."

"Bij Ajax zijn er genoeg mooie vooruitzichten, want we spelen ook opnieuw in de Champions League. Daar kijk ik ook naar uit. Ik heb dan ook helemaal niet het idee dat ik aan mijn laatste weken bij Ajax bezig ben", besluit Schöne.