Feyenoord op de transfermarkt: acht mogelijke versterkingen op een rij
Welke speler speelt straks in het shirt van Feyenoord?

Feyenoord op de transfermarkt: acht mogelijke versterkingen op een rij

17-07-2014 14:00
11

Met de verkoop van Daryl Janmaat (Newcastle United), Bruno Martins Indi (FC Porto) en Graziano Pellè (Southampton) stromen de miljoenen binnen bij Feyenoord. Door het vertrek van de sterkhouders leveren de Rotterdammers echter ook aan kwaliteit in. De club is daarom op zoek naar versterkingen, maar wie zijn de potentiële kandidaten?

Bas Dost (VfL Wolfsburg)
Als vervanger van publiekslieveling Graziano Pellè hoopt Feyenoord op de komst van Bas Dost. De boomlange spits is qua type speler vergelijkbaar met Pellè en is bij zijn club VfL Wolfsburg bovendien op een zijspoor beland. De onderhandelingen met de Duitsers verlopen echter moeizaam voor Feyenoord, die Dost een seizoen willen huren met een optie tot koop. Bovendien is het de vraag of de oud-speler van Heracles Almelo en sc Heerenveen zelf open staat voor een terugkeer naar de Eredivisie, want Dost zal in Rotterdam-Zuid salaris moeten inleveren.



Ibrahim Afellay (FC Barcelona)
Zet de komst van de transfervrije Khalid Boulahrouz de deur open voor goede vriend Ibrahim Afellay? De middenvelder mag vertrekken bij FC Barcelona, maar zaakwaarnemer Rob Jansen liet al snel weten dat een terugkeer naar Nederland geen optie is. Boulahrouz toonde zich tegenover Sp!ts echter hoopvol. "Als ik een handje kan helpen dat hij bij Feyenoord komt spelen, zal ik hem zeker hier naartoe sleuren. Het zou fantastisch zijn. Een voetballer van het kaliber Afellay vind je niet overal. Ik heb hem nog niet gevraagd, maar dat zal ik zeker doen."



John Guidetti (Manchester City)
De naam van John Guidetti duikt regelmatig op in Rotterdam-Zuid, maar de wens van het Legioen lijkt hierbij de vader van de gedachte. Hoewel de Zweed zijn liefde voor Feyenoord regelmatig laat blijken via de social media, is een terugkeer nooit echt aan de orde geweest. De clubleiding van Feyenoord zou twijfelen aan de fysieke gesteldheid van Guidetti, die de laatste seizoenen amper meer aan voetballen toekwam. Volgens het Zweedse Aftonbladet heeft Dinamo Moskou momenteel interesse in de aanvaller van Manchester City. De Russische club zou bereid zijn om hetzelfde salaris te betalen als de Engelse topclub.



Patrick van Aanholt (Chelsea)
Voor de linksbackpositie kan Patrick van Aanholt een interessante speler zijn. De verdediger wil weg bij Chelsea, waar hij geen perspectief meer ziet. Begin juni werd Van Aanholt al gelinkt aan Feyenoord, wat hij tegenover Helden Online destijds "een mooie club" noemde. Deze week liet de oud-speler van PSV en Vitesse echter weten dat hij op dit moment niet wil terugkeren in de Eredivisie. Feyenoord lijkt dan ook op zoek te moeten gaan naar andere opties.



Hakim Ziyech (sc Heerenveen)
FC Twente leek lange tijd de beste papieren te hebben voor Hakim Ziyech, maar de middenvelder liet deze week weten dat hij zich momenteel focust op een extra seizoen bij sc Heerenveen. Het is echter de vraag of Ziyech zich net zo standvastig toont wanneer Feyenoord zich voor hem meldt. In Rotterdam kan de spelmaker mogelijk Champions League-voetbal spelen en bovendien meespelen om de prijzen.



Kamohelo Mokotjo (PEC Zwolle)
Zijn eerdere dienstverband bij Feyenoord werd geen onverdeeld succes, maar bij PEC Zwolle bloeide Kamohelo Mokotjo helemaal op. De middenvelder was vorig seizoen een van de beste spelers in de Eredivisie. Feyenoord zal zich dan ook nog wel eens achter de oren krabben of het verstandig was om de Zuid-Afrikaan transfervrij te laten gaan. Of ondernemen de Rotterdammers deze zomer een poging tot hereniging?



Jens Toornstra (FC Utrecht)

Normaal gesproken begint Jens Toornstra aan zijn derde seizoen bij FC Utrecht, maar is de 25-jarige middenvelder niet toe aan een stap hogerop? Met twee interlands achter zijn naam mocht Toornstra al eens ruiken aan het Nederlands elftal en dat deed hij niet onverdienstelijk. Bovendien komt de in de Alphen aan de Rijn geboren middenvelder uit een Feyenoord-familie en sprak hij in het supportersblad van Utrecht zijn wens uit om ooit in De Kuip te spelen.

Paul Verhaegh (FC Augsburg)
Nu Daryl Janmaat is vertrokken naar Newcastle United zou Feyenoord op zoek kunnen gaan naar een nieuwe rechtsback. In dat geval kan Paul Verhaegh een interessante optie zijn. De verdediger van FC Augsburg kreeg in de WK-wedstrijd tegen Mexico zelfs verrassend de voorkeur boven Janmaat. Wel heeft Verhaegh bij zijn club nog een doorlopende verbintenis tot medio 2016, waardoor Feyenoord een transfersom zal moeten betalen.

Welke speler zie jij graag naar Feyenoord komen? Praat mee via onderstaand reactiesysteem!