PEC Zwolle voert eerste gesprek met rappe rechtsbuiten van Ajax
Speler mag vertrekken bij Ajax, PEC belangrijkste kandidaat

PEC Zwolle voert eerste gesprek met rappe rechtsbuiten van Ajax

21-07-2014 13:45
4

Jody Lukoki vervolgt zijn loopbaan mogelijk toch in de Eredivisie. De 21-jarige vleugelspeler is een belangrijke kandidaat om de selectie van PEC Zwolle te versterken, weet VoetbalPrimeur.

Lukoki heeft bij Ajax nog een verbintenis tot de zomer van 2015, maar hij mag uitkijken naar een andere club. Ajax verlangt echter nog wel een transfersom voor Lukoki, die vorig jaar een prima seizoen beleefde met SC Cambuur. Dat is bekerwinnaar PEC Zwolle ook opgevallen. De Zwollenaren zochten daarom contact met de speler.

Wedden

Meer odds

Maandag heeft Lukoki in het bijzijn van zijn zaakwaarnemer Chiel Dekker een oriënterend gesprek gevoerd met trainer Ron Jans en technisch directeur Gerard Nijkamp. In Zwolle kan Lukoki dankzij de bekerwinst van PEC Europees voetbal spelen. De ploeg van Jans speelt over twee weken in de Johan Cruijff Schaal tegen Ajax, de huidige werkgever van Lukoki.

De afgelopen weken is de rappe rechtsbuiten vooral gelinkt aan buitenlandse clubs. Onder meer Kayseri Erciyesspor en Istanbul Buyuksehir uit Turkije volgen hem. "Ajax verlangt een transfersom en dat is een bedrag dat voor clubs uit de Eredivisie niet valt op te hoesten. De kans dat Jody naar het buitenland verkast is dus - helaas - heel aannemelijk", zei zijn zaakwaarnemer Dekker eerder al tegen Voetbal International. Mogelijk komt er nu dan toch een opening waardoor Lukoki in Nederland blijft voetballen.