De Tien: beste penaltynemers van dit moment
De absolute specialisten op een rij

De Tien: beste penaltynemers van dit moment

22-07-2014 10:10
3

Een penalty nemen is een vak apart. De combinatie van een zuivere traptechniek en stalen zenuwen is maar weinig spelers gegeven. Helaas haalden onze jongens de finale van het WK net niet door de verloren strafschoppenserie tegen Argentinië. In de Tien van vandaag: de beste penaltynemers van het moment.

10. Franck Ribéry
Het nemen van een penalty is één van zijn vele kwaliteiten. Door zijn mateloze precisie promoveert Ribèry een strafschop bijna altijd tot doelpunt. De Fransman zoekt, en vindt, het vaakst de rechter onderhoek.

9. Francesco Totti
Als clubicoon van AS Roma is hij de vaste penaltynemer van de Romeinen. Hij valt vooral op door zijn vele stiftjes vanaf elf meter. Ook wist hij op deze manier Edwin van der Sar te verschalken tijdens de halve finale van het EK 2000. Hij raakt inmiddels op leeftijd, maar zijn strafschoppen zijn nog steeds van grote klasse.

8. Cristiano Ronaldo
De man met stuwdammen van bovenbenen heeft misschien wel het beste schot ter wereld. Ondanks dat hij al verschillende belangrijke penalty's heeft gemist, blijft zijn traptechniek uitmuntend. Als keeper blijf je hopen dat Ronaldo de bal overdraagt aan een medespeler. Zijn korte afgemeten aanloop is typerend voor deze supervedette.

7. Lionel Messi
Bij het Argentijnse wonderkind zijn rust en kalmte de middelen voor een succesvolle strafschop. Messi neemt de bewegingen van de keeper mee in zijn besluit waar hij de bal plaatst. Mocht de keeper blijven staan, dan kiest hij vaak voor de rechterhoek.

6. Robin van Persie
Helaas was hij al gewisseld tegen Argentinië. Normaal neemt Van Persie zijn penalty's hard en zuiver met zijn sterke linkerbeen. Zijn precieze schoten laten elke doelman normaal gesproken kansloos. Hij is dan ook een vaste penaltynemer zowel bij Manchester United als bij de nationale ploeg.

5. Frank Lampard
Er bestaat geen lijst van beste penaltynemers zonder Frank Lampard. Al jaren behoort hij tot de besten ter wereld op dit gebied. Zijn penalty's zijn vergelijkbaar met die van Robin van Persie. Zuiver in de hoek met voldoende snelheid.



4. Radamel Falcao
De penalty's van deze man berusten stuk voor stuk op pure kracht. De snelheid van zijn schoten laat keepers vrijwel altijd kansloos. Falcao lijkt de bal telkens weer door het net heen te willen rammen met z'n ijzersterke rechtervoet.

3. Steven Gerrard
Het nemen van penalty's en vrije trappen is hèt handelsmerk van de captain. Anfield Road ontploft bij elke overtreding in en rondom het strafschopgebied van de The Reds. Vele doelpunten komen hieruit voort. Ook voor de nationale ploeg bewees hij veelvuldig zijn meerwaarde vanaf de stip. Statistieken liegen niet en bewijzen dat Gerrard een absolute topper is met stalen zenuwen.

2. Zlatan Ibrahimovic
De Zweedse superster bestaat uit één bonk spieren, en dat is terug te zien in zijn penalty's. Zijn schot is zo hard en zuiver dat keepers al tevreden mogen zijn bij het toucheren van de bal. Door zijn geweldige schot in combinatie met zijn grandioze zelfvertrouwen zet Zlatan vrijwel elke penalty om in een doelpunt.

1. Mario Balotelli
De 'Geniale Gek' van Milan behaalde voorafgaand aan afgelopen seizoen een maximale score van 26 doelpunten uit 26 strafschoppen. Dit maakt hem de absolute nummer één van dit moment. Dat hij dit seizoen twee penalty’s miste doet daar niks aan af. Waar Balotelli ook gaat voetballen, hij zal altijd de strafschoppenspecialist blijven. Zijn harde en precieze penalty’s staan garant voor succes.