Lukoki: PEC zou goed voor me zijn, maar het buitenland lijkt me ook mooi
"Het zou mooi zijn als PEC de middelen bij elkaar kan halen om me over te nemen van Ajax"

Lukoki: "PEC zou goed voor me zijn, maar het buitenland lijkt me ook mooi"

22-07-2014 10:04

Jody Lukoki sluit niet uit dat hij zijn carrière vervolgt bij PEC Zwolle. De aanvaller van Ajax sprak maandag met de winnaar van de KNVB Beker, die de mogelijkheden onderzoekt om een transfer tot stand te brengen.

Net als SC Cambuur deed ook PEC Zwolle een poging om Lukoki te huren, maar Ajax wil de rappe rechtsbuiten alleen verkopen. "Daarom sprak ik maandag met PEC Zwolle. Het was een oriënterend gesprek met hoofdtrainer Ron Jans over een mogelijke koop", vertelt de voetballer aan Ajax Showtime.

"Het zou mooi zijn als PEC de middelen bij elkaar kan halen om me over te nemen van Ajax. PEC zou goed zijn voor mijn ontwikkeling. Jans is een trainer van wie ik, denk ik, veel kan leren. In het gesprek met hem kwam het sportieve perspectief bij PEC goed op me over." Hij weet echter ook dat de vraagprijs PEC te veel kan zijn.

"Daarom houd ik mijn opties open. Het buitenland lijkt me ook mooi, maar dan moet ik daar wel perspectief hebben", aldus Lukoki, die mogelijk afhankelijk is van de toekomst van Diederik Boer en Kamohelo Moktojo. De doelman en middenvelder staan bij Ajax op het lijstje als mogelijke opvolgers van Kenneth Vermeer en Daley Blind.