'Van Gaal krijgt in strijd om Vidal concurrentie uit Liverpool, Real kansloos'
Engelsen bereid om 55 miljoen te betalen voor Chileen

'Van Gaal krijgt in strijd om Vidal concurrentie uit Liverpool, Real kansloos'

23-07-2014 14:27
3

De strijd om Juventus-middenvelder Arturo Vidal wordt groter. Volgens de Chileense krant El Mercurio is behalve Manchester United ook Liverpool zeer geïnteresseerd in de diensten van de dynamische middenvelder.

Juventus verkoopt Vidal echter alleen voor de absolute hoofdprijs. Waar in Engelse media over een transferbedrag van vijftig miljoen euro wordt gesproken, ligt dat volgens de grote Chileense krant nog iets hoger: 55 miljoen euro. Ook Real Madrid zou nog geïnteresseerd zijn in de diensten van de speler, maar na het halen van Toni Kroos lijkt een transfer naar Bernabéu minder voor de hand te liggen.

In Turijn wil niemand wat weten van de verkoop van Vidal, maar op directieniveau is bepaald dat de speler bij een mooi bod mag vertrekken. De onderhandelingspositie van Liverpool is na de verkoop van Luis Suarez, die voor ongeveer negentig miljoen euro naar Barcelona vertrok, echter zwak. Iedereen weet dat Liverpool veel geld heeft en verhoogt daarom de vraagprijs.

Bij het Manchester United van trainer Louis van Gaal kan Vidal een weeksalaris van 150.000 euro per week opstrijken. De Mancunians worden over twee á drie weken pas weer actief op de transfermarkt verwacht als Van Gaal een eerste evaluatie van zijn selectie heeft afgerond.