Juventus stuurt mislukte oud-Ajacied naar Griekenland: Een groot talent
Panathinaikos naar verwachting nieuwe club van Juve-middenvelder

Juventus stuurt mislukte oud-Ajacied naar Griekenland: "Een groot talent"

24-07-2014 16:25
9

Ouasim Bouy mag zijn geluk beproeven bij Panathinaikos. De 21-jarige middenvelder, die Ajax twee jaar geleden verruilde voor Juventus, moet minuten gaan maken in Griekenland.

Bouy heeft bij Juventus geen uitzicht op speelminuten en wordt daarom waarschijnlijk voor de tweede keer in een jaar tijd uitgeleend. Vorig seizoen mocht hij het een halfjaar proberen bij Hamburger SV, maar die periode liep op niets uit. Bij Panathinaikos lijken zijn speelkansen groter.

"Een groot talent, die met zijn creativiteit, loopvermogen en inzicht een versterking voor het middenveld is", zegt trainer Yannis Anastasiou in gesprek met Voetbal International. "Ouasim heeft nog niet getekend, maar in een gesprek heeft hij laten weten graag voor ons te spelen. En ook Juventus is in akkoord. Ik verwacht dat het vandaag of morgen definitief rondkomt."

Bouy stond bij Ajax te boek als een groot talent. In 2012 maakte hij onder de vleugels van zaakwaarnemer Mino Raiola de overstap naar Juventus, maar bij die club kwam hij niet verder dan een handvol wedstrijden in het eerste.

Anastasiou maakt zich geen zorgen over het gebrek aan ervaring bij de middenvelder. "Een jaar geleden heeft Panathinaikos bewust gekozen verder te gaan met veel jonge talenten plus enkele ervaren spelers die bij hun vorige club weinig aan voetballen toekwamen. Dat heeft prima uitgepakt." Bij Pana spelen ook Mendes Da Silva, Marcus Berg, Emir Bajrami en Danijel Pranjic.