Talent uitgelicht: El Ghazi klopt op Ajax-deur 'tot hij breekt'
Toptalent maakt ijzersterke indruk in voorbereiding

Talent uitgelicht: El Ghazi klopt op Ajax-deur 'tot hij breekt'

25-07-2014 13:00
4

Met de start van een nieuw seizoen in zicht is het ook weer oogsttijd voor de talentfabrieken van alle Eredivisie-clubs. VoetbalPrimeur neemt een aantal veelbelovende talenten onder de loep. In Amsterdam warmt men zich op voor een klassieke rechtsbuiten: Anwar El Ghazi.

Lesly de Sa, Derk Boerrigter, Tobias Sana, Jody Lukoki, Bojan Krkic en Lasse Schöne. Allemaal dartelden ze de afgelopen seizoenen aan de rechterkant van de Amsterdamse aanval. Met uitzondering van Schöne, eigenlijk gewoon een middenvelder, was het maar zelden écht genieten van de rechtsbuiten. De achterlijn halen lukte nog wel, maar of er ook een goede voorzet kwam was afwachten. Om nog maar te zwijgen over het passeren van een mannetje, iets wat de Ajax-fans zo graag zien.

Met ingang van het komende seizoen kunnen de supporters zich echter verkneukelen aan Anwar El Ghazi, als de voortekenen niet liegen. De negentienjarige aanvaller werd een jaar geleden weggepikt uit de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam en maakt in de voorbereiding een ijzersterke indruk. Technisch en slim, een klassieke rechtsbuiten.

Zes keer trefzeker, met een hattrick bij zijn officieuze debuut als hoogtepunt. Het was reden genoeg voor Frank de Boer om El Ghazi deze week bij de A-selectie te halen. "Dat hij een fantastische voetballer is met veel potentie weten we bij Ajax al een tijdje. Maar de afgelopen weken op trainingen en in de oefenwedstrijden heeft hij heel nadrukkelijk op de deur geklopt. Het gaat snel met hem en dat heeft hij zelf afgedwongen", aldus de trainer.

Maar nu begint het pas voor El Ghazi. Kan hij het ook in de Eredivisie? Kan hij zorgen voor slapeloze nachten bij pak 'm beet Mike te Wierik of een Bram van Polen? De supporters van Ajax zijn klaar om verwend te worden, na de magere jaren aan de rechterflank. "Als ik de kans krijg blijf ik op de deur kloppen totdat hij breekt", zei El Ghazi onlangs. Die deur vertoont inmiddels al de nodige splinters.