Ajax krijgt goed bericht van de FIFA en ziet aanwinst eindelijk meetrainen
Amsterdammers zonder Muric naar Benfica

Ajax krijgt goed bericht van de FIFA en ziet aanwinst eindelijk meetrainen

25-07-2014 13:15
11

Ajax heeft aanwinst Robert Muric voor het eerst van dichtbij kunnen zien. De achttienjarige Kroaat is sinds deze week speelgerechtigd en mag daarom ook meetrainen met de selectie van Frank de Boer.

Door een blessure trainde Muric echter los van de groep, samen met fysiotherapeut Pim van Dord. Muric werd begin deze maand voor vier jaar vastgelegd. Omdat zijn vorige club Dinamo Zagreb hem echter weigerde 'vrij te geven', moest hij lang wachten voordat hij daadwerkelijk met Ajax mocht trainen en spelen.

Woensdag heeft Ajax positief bericht gehad van de Player's Status Committee van de FIFA, meldt de club. Muric is inmiddels officieel bij Ajax geregistreerd. De afgelopen weken trainde hij voor zichzelf. De enkelblessure waarmee hij nu kampt, is niet ernstig. De oefenwedstrijd van Ajax tegen Benfica, zaterdag in Lissabon, komt echter te vroeg. Hij zal in Amsterdam achterblijven en aan zijn herstel werken.

Ajax speelt zaterdag twee oefenduels tegen Benfica. De eerste is om 17.00 uur tussen een selectie van Ajax en Jong Benfica, de hoofdwedstrijd is 's avonds om 20.45 uur in het Estadio da Luz tussen het 'echte' Benfica en Ajax. In die wedstrijd staat de Eusebio Cup op het spel. Ajax neemt 25 spelers en drie keepers mee naar Portugal. De WK-gangers Jasper Cillessen, Joël Veltman en Daley Blind zijn nog op vakantie.