Vereerde De Boer: We zien ernaar uit en zijn er ook klaar voor, denk ik
"Ik hoop dat we Benfica hooguit later tegenkomen in de Champions League"

Vereerde De Boer: "We zien ernaar uit en zijn er ook klaar voor, denk ik"

26-07-2014 07:12
9

Ajax neemt het zaterdag in Lissabon vriendschappelijk op tegen Benfica. Inzet van het oefenduel tussen de kampioen van Nederland en de kampioen van Portugal is de Eusebio Cup. Trainer Frank de Boer wil in zijn sterkst mogelijke formatie aantreden tijdens de testcase in Portugal.

Cruciaal wil De Boer het 'zwaartepunt' van de voorbereiding niet noemen op de officiële website van de club. "Cruciaal is wel een erg zwaar beladen woord. Maar ik wil dit natuurlijk wel goed afsluiten", aldus De Boer. Na de laatste oefenwedstrijd tegen Benfica, gaat het voor Ajax echt beginnen. Het eerstvolgende duel is dan de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen bekerwinnaar PEC Zwolle.

"Als je een prijs wilt pakken, stel je de beste elf op", zegt De Boer over het duel met Benfica. "Daarnaast wil je zaterdag dingen terugzien waarop je hebt getraind. We spelen zaterdag tegen een goede en mooie tegenstander. We zijn goed voorbereid en spelen in het mooie stadion van een finalist van de laatste UEFA Europa League. We zien daar naar uit. En zijn er ook klaar voor denk ik."

"We staan hier daarom met gepaste trots"
De naamgever van de prijs, clublegende Eusebio, overleed in januari. De Boer toont zich een groot fan van de voetbalster van weleer. "Ik heb heel veel respect voor Eusebio. Hij was toch een van de mooiste en betere spelers ter wereld. Dat we dit toernooi met Ajax mogen spelen is daarom een hele eer. Voor een club als Benfica is het natuurlijk helemaal speciaal. We staan hier daarom met gepaste trots. Het wordt hopelijk een mooie wedstrijd."

"Ajax probeert er altijd een mooie wedstrijd van te maken. En dominant te spelen. Met respect naar de tegenstander. Benfica maakt Europees gezien altijd een sterke indruk. De club is zeker in eigen huis moeilijk te verslaan. Niemand vindt het fijn om tegen Benfica te spelen. Of het nu FC Barcelona is of een Engelse of Duitse club; Benfica doet er vaak weinig voor onder."

"Dat is ook een heel groot compliment aan de trainer"
"Ik hoop dat we Benfica hooguit later tegenkomen in de Champions League. Dat betekent namelijk dat we samen zijn doorgegaan. Het duel van zaterdag is ook een mooie ervaring voor de spelers. Ik verwacht eerlijk gezegd een attractieve wedstrijd, met twee ploegen die voor de winst zullen gaan." De Boer ziet parallellen tussen Ajax en Benfica. Net als vaak in Amsterdam het geval is, moet ook Benfica vaak zijn beste spelers afstaan na een succesvol jaar.

"Benfica blijkt altijd over de juiste connecties en scouting te beschikken om goede spelers aan te kopen of zelf op te leiden", zegt De Boer op de website van Ajax. "Die combinatie maakt dat Benfica het altijd goed doet in de competitie en Europees. Heel knap als je acht of negen spelers verliest en toch weer goed elftal op de been brengt. Dat is ook een heel groot compliment aan de trainer."

De Boer: "Bij Ajax kijken we altijd eerst naar wat we in onze opleiding hebben; naar wat we vanuit de jeugd in kunnen passen. Als talent niet voorradig is, moet je niet schromen om te kopen. Maar Ajax staat erom bekend dat de club eerst naar de jeugd kijkt."