'Ervaren' Ajacied: Een teken dat er meer van me wordt verwacht
"Ik behoor inmiddels tot de langst zittende Ajacieden in de selectie"

'Ervaren' Ajacied: "Een teken dat er meer van me wordt verwacht"

30-07-2014 07:34
3

Nicolai Boilesen hoopt komend seizoen eindelijk eens echt een heel jaar blessurevrij te blijven. De linksback van Ajax kwam vorig seizoen al tot twintig optredens en dat was flink meer dan de jaren ervoor. Komend seizoen moet het 'record' verder worden aangescherpt.

"Zo lang ik in Nederland speel, zal ik in verband worden gebracht met mijn blessures", zo kent Boilesen zijn reputatie. De carrière van de Deen werd tot op heden behoorlijk gekenmerkt door zware hamstringblessures. In het Algemeen Dagblad zegt hij: "Ik heb nooit twijfels gekend over een terugkeer, maar als je anderhalf jaar stilgestaan hebt, gebeurt er wel wat in je hoofd als je een sprint van dertig meter trekt."

De 22-jarige verdediger heeft zichzelf nu ten doel gesteld om blessurevrij te blijven en met Ajax verder door te groeien. "Je ziet het misschien niet terug in het aantal wedstrijden, maar ik behoor inmiddels tot de langst zittende Ajacieden in de selectie. De trainer heeft me tot derde aanvoerder gemaakt. Mooi toch? Een teken dat er meer van me wordt verwacht. Daar voel ik me goed bij."