Bekerwinnaar furieus op KNVB: Eigenlijk te gek voor woorden
PEC Zwolle haalt uit naar de Nederlandse voetbalbond

Bekerwinnaar furieus op KNVB: "Eigenlijk te gek voor woorden"

30-07-2014 12:11
12

PEC Zwolle is niet te spreken over de KNVB. De club is boos op de voetbalbond, omdat kaarten voor de Johan Cruijff Schaal gratis worden aangeboden bij de supermarkten van Albert Heijn.

De Stentor meldde eerder al dat het grootste deel van de PEC-fans toegangskaarten heeft bemachtigd bij Albert Heijn-vestigingen in Zwolle en Hattem. Zelf kreeg de club echter allerlei beperkende maatregelen opgelegd voor de verkoop van kaarten. Voorzitter Adriaan Visser haalt daarom uit naar de KNVB.

"Eigenlijk te gek voor woorden", laat de preses in een sms weten aan RTV Oost. "Wij moeten onze supporters met allerlei beperkende regelingen (dure combi, red.) kaartjes verkopen en via kennelijk een eigen sponsor is het party hamster tijd!" Visser laat bovendien weten dat de voetbalbond kan wachten op een Zwolse reactie. De bekerwinnaar zal de KNVB formeel aanspreken over de actie.

Albert Heijn laat weten dat klanten met een verworven actiecode kans maken op een toegangsbewijs, maar uit onderzoek van RTV Oost blijkt dat iedereen die een actiecode kreeg ook daadwerkelijk had gewonnen. "De achterliggende gedachte van de actie is om zo veel mogelijk mensen naar het stadion te krijgen", reageert woordvoerder Hans van Kastel, die de actie vergelijkt met andere prijsvragen.