Jarige KNVB geeft Mexicanen kans op Oranje-revanche na veelbesproken WK-duel
Nederlands elftal neemt het in oefentreffen op tegen land uit Midden-Amerika

Jarige KNVB geeft Mexicanen kans op Oranje-revanche na veelbesproken WK-duel

01-08-2014 07:17
5

Mexico krijgt dit jaar de kans om revanche te nemen op het Nederlands elftal. De Telegraaf meldt dat Oranje op donderdag 13 november een vriendschappelijk duel afwerkt tegen het land uit Midden-Amerika.

De wedstrijd vindt plaats ter ere van het 125-jarig jubileum van de KNVB. De voetbalbond heeft Mexico gevraagd eregast te zijn op het KNVB-feestje. Het treffen met Mexico is enigszins pikant te noemen. Na het WK in Brazilië is Arjen Robben uitgeroepen tot 'staatsvijand' in het land. Nederland was in de achtste finales van het eindtoernooi in Zuid-Amerika met 2-1 te sterk voor Mexico. Robben speelde een hoofdrol in die wedstrijd.

De aanvaller ging kort voor tijd gemakkelijk naar de grond in een duel met tegenstander Rafael Marquez. Oranje kreeg een strafschop, die door Klaas Jan Huntelaar benut werd. Een goudeerlijke Robben bracht zich met zijn commentaar na afloop in problemen, waarna er in Mexico schande gesproken werd van de Nederlander.

Oranje werkt in maart 2015 tevens een oefenduel af met Engeland, weet Telesport. De wedstrijd zal worden gespeeld in de Amsterdam Arena. De officiële aftrap van het tijdperk Guus Hiddink, hij wordt vrijdag gepresenteerd als nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal, vindt plaats op 4 september. Dan is Italië tegenstander van Oranje. Een kleine week later start de EK-kwalificatie voor Oranje met een uitwedstrijd tegen Tsjechië.