Veltman: Er schoot van alles door me heen: wat als ik de bal verlies?
Ajax-verdediger staat er conditioneel weer goed op

Veltman: "Er schoot van alles door me heen: wat als ik de bal verlies?"

12-08-2014 14:24
1

De onbevangenheid bij Joël Veltman is verdwenen. De verdediger van Ajax is in het veld een stuk volwassener geworden en neemt zijn ervaringen van het WK mee naar het nieuwe seizoen.

Veltman maakte maandagavond zijn eerste speelminuten sinds het WK. Op De Toekomst speelde hij één helft mee in de wedstrijd van Jong Ajax tegen Telstar. "Dit was de eerste vakantie sinds lange tijd waarin ik dacht: even niets doen. Zowel fysiek als mentaal. Dat heeft me goed gedaan", zegt hij tegenover Ajax Life.

In het veld is Veltman naar eigen zeggen een stuk minder onbevangen dan voorheen. Zo speelt hij meer met zijn 'hoofd'. "Ik heb meer ervaring en dan ga ik nadenken, in die fase ben ik. Dan denk ik te veel en maak ik een keuze niet. In het begin vond ik meestal de goede oplossing, zonder erover na te denken."

"Aan het einde van het seizoen schoot er van alles door me heen: wat als ik de bal verlies? Dan staat er links iemand vrij, maar rechts ook. En dan moet ik een afweging maken. Dat duurde soms even. Omdat ik te veel aan het nadenken was", aldus Veltman, die vond dat hij er tegen Telstar conditioneel goed opstond.