Ik zweer het je: ik heb niemand gesproken en niks gehoord van Ajax
"Als ik iets zou weten of ik zou in onderhandeling zijn, zou ik dat altijd eerlijk toegeven"

"Ik zweer het je: ik heb niemand gesproken en niks gehoord van Ajax"

16-08-2014 08:53
4

Jelle ten Rouwelaar heeft verrast gereageerd op berichten dat hij al enige tijd op de hoogte zou zijn van de interesse van Ajax. Het clubicoon van NAC Breda zou in beeld komen bij de Amsterdammers, mocht doelman Kenneth Vermeer deze zomer vertrekken. Vrijdag werd gesuggereerd dat Ten Rouwelaar reeds op de hoogte zou zijn van de belangstelling van Ajax, maar dat is niet het geval.

De zaakwaarnemer van Ten Rouwelaar, Edwin Olde Riekerink, onthulde vrijdag dat de naam van Ten Rouwelaar gevallen is in Amsterdam. De NAC-doelman staat op een schaduwlijstje. Dat is voorlopig het enige verband tussen Ajax en Ten Rouwelaar. "Ik zweer het je: ik heb niemand gesproken en niks gehoord van Ajax. Ook mijn zaakwaarnemer niet. Het is een opgeklopt verhaal", reageert Ten Rouwelaar in gesprek met BN De Stem.

Ten Rouwelaar: "Twee weken geleden is er in de media een lijstje gepubliceerd van namen van mogelijke opvolgers van tweede doelman Kenneth Vermeer. Daar stond ik bij samen met Gino Coutinho en Diederik Boer. Toen heb ik tegen een journalist gezegd dat als een club als Ajax komt, ik daarover wil nadenken. Dat is alles. Niks bijzonders overigens, want dat zeg ik al jaren als mensen er mij naar vragen."

"Tot mijn verbazing komen die quotes twee weken later pas terug via allerlei voetbalsites waarbij gezegd wordt dat ik op de hoogte ben van de interesse van Ajax en dat ik iets gehoord heb. Dat klopt niet. Daar word ik dus moe van. Als ik iets zou weten of ik zou in onderhandeling zijn, zou ik dat altijd eerlijk toegeven", vertelt Ten Rouwelaar aan BN De Stem. De doelman staat sinds 2007 onder contract bij NAC Breda.