Viergever wil genieten in Alkmaar: 'Ik moet nu de andere kleedkamer in'
Zeven spelers van AZ naar Ajax in tien jaar tijd

Viergever wil genieten in Alkmaar: 'Ik moet nu de andere kleedkamer in'

17-08-2014 10:52

Nick Viergever maakte deze zomer de overstap van AZ naar Ajax. In de afgelopen tien jaar maakten zeven spelers de overstap van Alkmaar naar Amsterdam. De middenvelder wil vooral genieten van zijn terugkeer bij zijn voormalige werkgever waar hij nog een warm gevoel bij heeft.

"Het is leuk om tegen bekenden te spelen. Ik voel me thuis in Alkmaar, maar nu moet ik de andere kleedkamer in. Ik ga er in ieder geval van genieten", aldus Viergever tegenover de NOS.

Niklas Moisander maakte twee jaar gelden dezelfde overstap als Viergever. Het bijzondere gevoel van spelen tegen AZ is bij hem echter niet meer aanwezig. "Ik heb nu al zo vaak tegen ze gespeeld, het geeft geen speciaal gevoel meer. Het wordt een gelijkwaardige wedstrijd."

Het is vooralsnog de vraag of Moisander ook na de laatste dag van augustus nog contractspeler is van Ajax, er is belangstelling voor de Finse verdediger. "Dit zijn altijd spannende tijden. Het is geen discussie in de kleedkamer. Iedereen weet hoe het werkt", aldus Moisander.