Van Basten wil spits na 'terechte nederlaag': Dat heeft onze prioriteit
AZ met 1-3 onderuit tegen Amsterdammers

Van Basten wil spits na 'terechte nederlaag': "Dat heeft onze prioriteit"

17-08-2014 15:24

Marco van Basten kon zondag leven met de nederlaag van zijn AZ tegen Ajax (1-3). "Het is nooit leuk om te verliezen. Maar voor deze nederlaag hoeven we ons denk ik niet te schamen."

"Ajax was dominant aan bal en maakte al snel een mooie goal", aldus Van Basten na de nederlaag in eigen huis. "Wij hadden moeite met verdedigen en aanvallen. We zijn wel blijven knokken en kwamen op 1-1."

De trainer van AZ had even de hoop dat zijn ploeg voor een stuntje kon zorgen. "Heel even dacht ik aan meer. Maar Ajax maakte 2-1 en liet ons in de wedstrijd door veel kansen te missen. Daardoor hielden we hoop, maar we hebben terecht verloren."

Van Basten hoopt voor het sluiten van de transfermarkt nog een nieuwe speler te mogen verwelkomen. Vooral in de aanval is de spoeling. "We moeten even afwachten hoe het zich ontwikkelt rond Aron Johannsson, die natuurlijk al een tijdje geblesseerd is. Dat is een positie die vacant is en dat heeft onze prioriteit." AZ is in onderhandeling met Mike van Duinen van ADO Den Haag.