Niemand hoeft te vrezen voor de gezondheid van FC Twente, die is niet in gevaar
Tukkers troefen op transfermarkt Ajax, PSV en Feyenoord af

"Niemand hoeft te vrezen voor de gezondheid van FC Twente, die is niet in gevaar"

20-08-2014 08:39
17

Kamohelo Mokotjo, Kasper Kusk en Hakim Ziyech stonden in de belangstelling van respectievelijk Ajax, PSV en Feyenoord. Toch vertrok het trio naar FC Twente, dat nota bene onder curatele staat. De transfers zorgen dan ook voor wat gefronste wenkbrauwen, maar volgens Joop Munsterman is er geen reden tot zorgen.

FC Twente kan de transfers financieren, omdat er 'nu eenmaal veel meer geld binnen is gekomen dan dat er is uitgegaan'. "De transferinkomsten van Dusan Tadic en Quincy Promes, en in een eerder stadium de termijnvergoedingen van Luuk de Jong en Ola John, overtreffen ruim de vervangingsinvesteringen van Kusk, Mokotjo en Ziyech", verklaart Munsterman in het Algemeen Dagblad.

De Tukkers ontvingen voor Tadic en Promes 24,5 miljoen euro, waarvan nog een gedeelte naar andere partijen (waaronder de Doyen Sports Group) gaat. Voor het trio aanwinsten werd naar verluidt slechts zes miljoen euro betaald. "We houden inderdaad nog geld over. Daarmee kunnen we aan een groot aantal verplichtingen voor de lange en korte termijn voldoen, waarmee we onze financiële positie onmisbaar kunnen versterken."

De club hoopt nu snel terug te keren in categorie 2. "Niemand hoeft te vrezen voor de gezondheid van FC Twente, die is niet in gevaar", benadrukt Munsterman, die met zijn club zowel financieel als sportief stappen wil maken. "We zijn hard bezig van FC Twente een club te maken die structureel in de top-vijf van de Eredivisie mee kan blijven doen."