Man City verlengt opnieuw met bepalende speler: Dit is nog maar het begin
"In de afgelopen jaren hebben we hier geschiedenis geschreven"

Man City verlengt opnieuw met bepalende speler: "Dit is nog maar het begin"

20-08-2014 19:13
4

Edin Dzeko blijft ook de komende jaren onder contract staan bij Manchester City. De 28-jarige spits uit Bosnië-Herzegovina heeft een nieuw vierjarig contract ondertekend. Dat heeft de Engelse landskampioen woensdag bekendgemaakt.

Dzeko kwam begin 2011 over van het Duitse VfL Wolfsburg. Sindsdien kwam hij in 155 duels tot 66 doelpunten in de hoofdmacht van City. De Bosniër, die ondanks zijn vele doelpunten vaak niet helemaal onomstreden is geweest, is zaterdag aan zijn vierde seizoen begonnen en staat nu tot 2018 onder contract.

"Manchester City is een tweede thuis voor mij, ik ben dan ook erg blij met deze overeenkomst", reageert Dzeko op de website van zijn club op het nieuws over zijn nieuwe contract. "Toen ik hier aankwam, wist ik direct dat ik hier lang zou willen blijven. In de afgelopen jaren hebben we hier geschiedenis geschreven, maar volgens mij is dit nog maar het begin. Er is geen betere plek dan hier."

De ambitie van Manchester City wordt zodoende steeds duidelijker: de club wil dat de huidige selectie zo lang mogelijk met elkaar samenspeelt. Dzeko is immers al de zesde bepalende speler die zijn contract bij de club heeft verlengd. Aleksandar Kolarov, Samir Nasri, David Silva, Vincent Kompany en Sergio Agüero gingen de goaltjesdief voor.