Van Gaal kan komende speelronde een beroep doen op Van Persie
Zonder terugslag in de komende dagen zit Van Persie bij wedstrijdselectie voor duel met Sunderland

Van Gaal kan komende speelronde een beroep doen op Van Persie

21-08-2014 07:51
2

Robin van Persie is dicht bij een rentree in het shirt van Manchester United. Komend weekend wordt de spits naar alle waarschijnlijkheid opgenomen in de wedstrijdselectie voor het Premier League-duel met Sunderland.

Van Persie kreeg na het WK drie weken vakantie voor hij zich begin augustus weer moest melden bij Manchester United. In de voorbereiding op het nieuwe seizoen speelde de Nederlander echter geen enkele minuut in de oefenwedstrijden die de ploeg van voormalig bondscoach Louis van Gaal speelde. Ook in het eerste competitieduel kreeg Van Persie geen speeltijd, de aanvaller zat niet bij de selectie tijdens de 1-2 nederlaag tegen Swansea City.

Van Gaal kan nu echter weer een beroep doen op Van Persie. De 31-jarige voorhoedespeler is bijna wedstrijdfit. Als hij voor het weekend geen terugslag krijgt, zal Van Gaal hem selecteren voor het duel met Sunderland, meldt NUsport. Die wedstrijd staat zondag op het programma.

Van Persie was vorig seizoen, ondanks vele blessures, goed voor achttien treffers in het shirt van Manchester United. Op het WK werd hij onder leiding van Van Gaal derde met het Nederlands elftal, mede dankzij zijn vier treffers.