Waarschuwing voor Twente: Bij Europese wedstrijden is het hier een gekkenhuis
"Ik vind het echt onbegrijpelijk dat Twente pas woensdag is aangekomen in Bakoe"

Waarschuwing voor Twente: "Bij Europese wedstrijden is het hier een gekkenhuis"

21-08-2014 08:18
2

FC Twente speelt donderdag in de Europa League tegen FK Karabakh uit Azerbeidzjan. John van Loen is in dienst van de nationale voetbalbond, maar fungeert als hoofd jeugdopleiding bij FK Karabakh. Hij verwacht een nederlaag voor de Tukkers, vooral door hun voorbereiding op het duel.

De club uit Azerbeidzjan is tot op het bot gemotiveerd om te presteren op Europees niveau, daarnaast krijgt FC Twente te maken met tropische temperaturen. De weersomstandigheden zijn zelfs voor Azerbeidzjaanse begrippen extreem. "Maar Karabakh kan daar beter tegen, lijkt mij", zegt Van Loen in gesprek met De Telegraaf.

"Ik vind het echt onbegrijpelijk dat Twente pas vandaag (gisteren, red.) is aangekomen in Bakoe", vervolgt Van Loen zijn verhaal. "Als je hier eenmaal naar buiten stapt, krijg je een enorme klap in je gezicht. Ik denk dat Karabakh vanavond wint. Bij Europese wedstrijden is het hier een gekkenhuis."

FC Twente-trainer Alfred Schreuder zei woensdag dat er wel over nagedacht is. "We hebben wel overwogen om een dag eerder te gaan, maar van de medische staf hebben we begrepen dat het geen effect heeft. We zullen vanavond tijdens de training en morgen (vandaag, red.) maar moeten ondervinden hoe warm het is. We mogen het absoluut niet als excuus gebruiken. Laat dat duidelijk zijn."