Bescheidenheid bij PEC: Alles is prima, behalve twee keer dik verliezen
Wennemars hoopt op verrassing

Bescheidenheid bij PEC: "Alles is prima, behalve twee keer dik verliezen"

21-08-2014 14:47
1

Erben Wennemars, sinds mei 2009 lid van de raad van commissarissen van PEC Zwolle, kijkt uit naar het Europese avontuur van zijn club. Dat avontuur begint donderdag, thuis tegen Sparta Praag.

"Ik weet nog goed dat er voorafgaand aan de bekerfinale mensen zeiden dat het onterecht was dat Zwolle Europa in zou gaan. Een verliezend bekerfinalist had daar niks te zoeken”, reageert Wennemars, die PEC vervolgens zag winnen, tegenover het Algemeen Dagblad. "We versloegen Ajax en plaatsten ons op eigen kracht. Daarna pakten we ook nog even die schaal. Het gaat gewoon heel goed met ons."

"We hebben een jonge ploeg met veel bravoure, die steeds volwassener wordt. Ron Jans is een goede trainer met veel ervaring", vervolgt de oud-schaatser, die uitkijkt naar het tweeluik met de Tsjechen. "Praag is een leuke club. Het kan zomaar zijn dat we gaan verrassen. Misschien onderschatten ze ons wel."

"Aan de andere kant moet je ook reëel zijn: als het na één ronde voorbij is heb je ten minste tegen een aansprekende tegenstander gespeeld", weet Wennemars, die vooralsnog niet wil denken aan dergelijke doemscenario's. "Alles is prima, behalve twee keer dik verliezen."