Schaken: Ik was bang dat Poetin iets geks zou doen, je weet maar nooit
"Gelukkig merkten we al snel dat er niets aan de hand was"

Schaken: "Ik was bang dat Poetin iets geks zou doen, je weet maar nooit"

22-08-2014 07:56
12

Om 3.20 uur kwam de selectie en technische staf van Feyenoord terug uit Oekraïne. Voor men uit kon stappen werden de eerste berichten al richting familie en vrienden gestuurd. Men was weer thuis na het Europa League-duel in Oekraïne, de verplichte trip waar de Rotterdammers tegenop keken.

"We hebben dan ook meer contact met het thuisfront gehad dan normaal. Mijn vrouw had gezegd dat ik bij aankomst in Kiev metéén een berichtje moest sturen", zegt Schaken in gesprek met Metro. "Ik was niet de enige, iedereen zat gelijk met zijn telefoon in zijn hand."

"We waren eerder al gerustgesteld door minister Frans Timmermans, maar toch was er een soort angst", vervolgt Schaken zijn verhaal. "Ik was bang dat onze 'grote vriend' Poetin iets geks zou doen, je weet maar nooit. Gelukkig merkten we al snel dat er niets aan de hand was. Op de dag van de wedstrijd hebben we bijvoorbeeld rustig een wandeling in de buurt van het hotel gemaakt."

In Kiev speelde Feyenoord met 1-1 gelijk tegen FC Zorya Lugansk. Volgende week donderdag volgt de return in Rotterdam. Op het spel staat een ticket voor de groepsfase van de Europa League.