Zwak Arsenal ontsnapt miraculeus aan zeker lijkende nederlaag
Londenaren stellen in laatste minuten orde op zaken

23-08-2014 20:41
1

Tussen de twee wedstrijden in de play-offs voor de Champions League tegen Besiktas door, heeft Arsenal zaterdagavond de eerste punten in de Premier League verspeeld. De ploeg van coach Arsène Wenger kwam bij Everton met 2-2 nog goed weg ook.

De thuisclub leidde bij rust al volledig terecht met 2-0 dankzij treffers van rechtsback Seamus Coleman en aanvaller Steven Naismith. Aaron Ramsey verkleinde in de 83ste minuut voor de 'Gunners' de achterstand, waarna Olivier Giroud in de slotminuut zijn ploeg alsnog behoedde voor een nederlaag.

Door de late remise belandde Arsenal op vier punten uit twee duels. Everton, dat veel meer dan een punt verdiende en dan ook zichtbaar teleurgesteld de kleedkamers opzocht, staat op twee punten.

Arsenal speelt woensdag in Londen de return tegen Besiktas, met als inzet een plaats in de groepsfase van de Champions League. Het eerste duel eindigde in Turkije in 0-0. Besiktas schakelde in de vorige voorronde Feyenoord uit.