'Topfitte' PSV-aanwinst Guardado: Cocu is heel belangrijk geweest voor mijn keuze
"Ik wil altijd voetballen, dus ik hoop te kunnen spelen tegen Vitesse"

'Topfitte' PSV-aanwinst Guardado: "Cocu is heel belangrijk geweest voor mijn keuze"

27-08-2014 07:26
14

PSV-aanwinst Andres Guardado hoopt zondag zijn debuut te maken voor PSV. De middenvelder, die op huurbasis overkomt van Valencia, is naar eigen zeggen klaar om direct te spelen. De keuze is echter aan trainer Phillip Cocu. De oefenmeester speelde een belangrijke rol in de keuze van de Mexicaan om naar Eindhoven te komen.

"Cocu is heel belangrijk geweest voor mijn keuze. Over de hele wereld kent iedereen in het voetbal hem. Hij heeft een fantastische carrière gehad bij onder meer Barcelona en ik denk dat ik heel veel van hem kan leren", zegt Guardado in gesprek met De Telegraaf. "Een week geleden hoorde ik van de interesse van PSV, een club waar ik vol voor wilde gaan. Ik heb de afgelopen week met geen enkele andere club gesproken. Ik ben alleen met PSV bezig geweest en ben blij dat het is rondgekomen."

"Dit is een heel belangrijke stap in mijn carrière", vervolgt de Mexicaanse middenvelder zijn verhaal. "Ik ben naar PSV gekomen om kampioen te worden. Ik heb bewust gekozen voor een club, die meedoet om de prijzen. Mijn vorige clubs Valencia en Deportivo La Coruna deden dat niet. In deze fase van mijn carrière wil ik een tastbare prijs pakken. Daarvoor ben ik bij PSV."

Guardado wil daarbij belangrijk zijn voor het team, om te beginnen zondag tegen Vitesse. "Ik ben topfit. Ik heb natuurlijk het WK gespeeld en de voorbereiding meegedraaid bij Valencia. Ik wil altijd voetballen, dus ik hoop te kunnen spelen tegen Vitesse, maar uiteindelijk beslist daarover natuurlijk de trainer."