Matchfixer bezocht Eredivisie: 'Misschien heb ik wel honderd wedstrijden gefixt'
Niet alles ging goed met matchfixen

Matchfixer bezocht Eredivisie: 'Misschien heb ik wel honderd wedstrijden gefixt'

27-08-2014 14:26

Wilson Raj Perumal geeft toe dat hij met matchfixing omgerekend ongeveer 3,8 miljoen euro heeft verdiend. De 49-jarige Singaporees heeft dat gezegd in een televisie-interview met CNN.

"Ik manipuleerde, omdat ik zeker wilde weten dat ik niet zou verliezen. Ik heb ze nooit echt geteld, maar het moeten tachtig tot honderd wedstrijden zijn die ik heb gefixt. Ik zat een keer op de bank naast het veld en vertelde de spelers dan wat ze moesten doen. Ik gaf aanwijzingen alsof ik de coach van het team was. Zo makkelijk ging het", citeert het Algemeen Dagblad de matchfixer woensdag van CNN.

Perumal benaderde naar eigen zeggen mensen die vatbaar waren voor het aannemen van geld. Ook kwam hij twee keer in Nederland, om contact op te nemen met een speler uit de Eredivisie. Perumal ging echter ook een keer het schip in. "Tijdens de wedstrijd maakte iemand zelfs per ongeluk een eigen doelpunt."

In Finland liep Perumal in 2011 tegen de lamp. De Singaporees kreeg twee jaar cel en lichtte de politie in over het brein achter de organisatie: Dan Tan, die twee jaar later in zijn vaderland Singapore werd opgepakt voor matchfixing. Dan Tan was volgens Interpol het meest beruchte netwerk van matchfixers en de internationale organisatie sprak na de arrestatie van Dan Tan van een grote doorbraak.