'Barça wil scorende debutant niet voor 'schijntje' kwijt en gaat in gesprek'
Tiener El Haddadi kan binnenkort contractverlenging tekenen

'Barça wil scorende debutant niet voor 'schijntje' kwijt en gaat in gesprek'

28-08-2014 12:42
1

FC Barcelona hoopt het contract van tiener Munir El Haddadi zo snel mogelijk open te breken en te verlengen. Door een clausule in zijn huidige verbintenis kan de scorende debutant voor twaalf miljoen euro weg en dat probeert de Catalaanse club nu te voorkomen.

Barcelona is de gesprekken met de zaakwaarnemer van de achttienjarige El Haddadi al begonnen, meldt El Mundo Deportivo. De aanvaller maakte tijdens de voorbereiding een ijzersterke indruk en mocht zondag tegen Elche debuteren in de basis. De Spaanse jeugdinternational scoorde de tweede goal tijdens de 3-0 zege.

Omdat er in zijn huidige contract, getekend in januari, een clausule staat van twaalf miljoen euro, zouden geïnteresseerde clubs hem voor een relatief laag bedrag kunnen overnemen. Barcelona dicht El Haddadi een grote toekomst toe en ziet dat scenario met lede ogen aan. Technisch directeur Andoni Zubizarreta informeerde Munir dinsdag over een nieuw voorstel en is in gesprek gegaan met zijn agent.

Zubizarreta gaat eerst op vakantie en in september zal de eerste ontmoeting plaatsvinden. Wanneer El Haddadi een 'eerste elftal-contract' tekent, dan stijgt de clausule automatisch naar 35 miljoen euro, weet MD. Daarnaast kan het toptalent een significante salarisverhoging verwachten.