Kongolo begrijpt afwezigheid in Oranje-selectie: Ik verdien het niet
"Ik moet mijn spel zien te verbeteren, want ik heb nog helemaal niets laten zien"

Kongolo begrijpt afwezigheid in Oranje-selectie: "Ik verdien het niet"

29-08-2014 09:00

Terence Kongolo was de verrassing in de WK-selectie van bondscoach Louis van Gaal. Opvolger Guus Hiddink heeft de Feyenoorder echter niet opgeroepen voor de eerste interlands na het eindtoernooi. De verdediger mag zich melden bij Jong Oranje. Daar kijkt hij zelf helemaal niet raar van op.

"Een plek in de WK-selectie is geen garantie dat ik nu weer bij de selectie zou zitten", zegt Kongolo in gesprek met Metro. "Ik moet het natuurlijk wel verdienen en dat is niet het geval."

"Aan mijn fitheid en uithoudingsvermogen moet nog gewerkt worden", vervolgt Kongolo zijn verhaal. "Nee, dat heeft niets met mijn korte vakantie na het WK te maken. Het gaat op dat gebied al iets beter. Eerst kreeg ik in de zestigste minuut kramp, inmiddels houd ik het langer vol. Nu moet ik mijn spel zien te verbeteren, want ik heb nog helemaal niets laten zien."

Het optreden van Kongolo tijdens de 4-3 overwinning op FC Zorya Luhansk in de voorronde van de Europa League zal bondscoach Guus Hiddink ook niet op andere gedachten hebben gebracht. "Ik kwam totaal niet in mijn spel, ik heb zéker geen voldoende gescoord. Vooral in de passing was ik erg zwak. Het komt vast wel weer, maar tot nu toe heb ik nog geen enkele keer mijn eigen wedstrijd gespeeld."