Hiddink gunt oude pupil Afellay terugkeer bij Nederlands elftal
Ook Pieters en Klaassen bij selectie

Hiddink gunt oude pupil Afellay terugkeer bij Nederlands elftal

29-08-2014 12:05
24

Ibrahim Afellay keert terug in het Nederlands elftal. De aanvaller van Olympiakos Pireaus is opgenomen in de definitieve selectie voor de wedstrijden tegen Italië (oefen) en Tsjechië (EK-kwalificatie).

Ook Erik Pieters (Stoke City) en Davy Klaassen (Ajax) maken hun rentree bij Oranje. Beide spelers zaten al in de voorselectie die Hiddink begin deze maand bekendmaakte. Voor Afellay is het sinds november 2012 geleden dat hij in een wedstrijd van Oranje speelde. Hij kwam toen in actie tijdens de oefeninterland met Duitsland (0-0). Afellay werkte bij PSV eerder al met Hiddink samen. 

Michel Vorm (Tottenham Hotspur) is een van de afvallers. Hij zit bij de Spurs op de bank en ziet daarom Jeroen Zoet (PSV) opgeroepen worden. Ook Gregory van der Wiel (PSG) is er niet bij. De rechtsback is geblesseerd.

Van de WK-gangers ontbreken alleen Terence Kongolo en Jonathan de Guzman. Zij maakten ook geen deel uit van de voorselectie. Kongolo heeft fysieke klachten en is daarom ook niet opgenomen in de selectie van Jong Oranje. De Guzman heeft nog geen minuten gemaakt. Hij speelt sinds enkele weken voor het Italiaanse SSC Napoli.

Selectie Nederlands elftal:
Doel: Jasper Cillessen (Ajax), Tim Krul (Newcastle United), Jeroen Zoet (PSV)

Verdediging: Daley Blind (Ajax), Daryl Janmaat (Newcastle United), Bruno Martins Indi (FC Porto), Erik Pieters (Stoke City), Joël Veltman (Ajax), Paul Verhaegh (FC Augsburg), Ron Vlaar (Aston Villa), Stefan de Vrij (Lazio Roma).

Middenveld: Jordy Clasie (Feyenoord), Leroy Fer (Queens Park Rangers), Nigel de Jong (AC Milan), Wesley Sneijder (Galatasaray), Rafael van der Vaart (HSV), Georginio Wijnaldum (PSV), Davy Klaassen (Ajax).

Aanval: Memphis Depay (PSV), Klaas Jan Huntelaar (Schalke 04), Dirk Kuyt (Fenerbahçe), Jeremain Lens (Dinamo Kiev), Robin van Persie (Manchester United), Arjen Robben (Bayern München), Ibrahim Afellay (Olympiakos Pireaus).