Matchwinner Go Ahead: Een overwinning met een smetje voor mij
Verdediger scoort en krijgt rode kaart

Matchwinner Go Ahead: "Een overwinning met een smetje voor mij"

29-08-2014 23:26

Uiteindelijk mocht Bart Vriends zich vrijdag bij Go Ahead Eagles de 'matchwinner' noemen, maar de verdediger had zijn ploeg tegen Willem II ook in de problemen gebracht. Enkele minuten nadat Vriends de 1-0 had gemaakt, moest hij met rood van het veld vanwege een slaande beweging richting Jordens Peters.

"De opluchting overheerst, maar dit was voor mij wel een wedstrijd met een smetje er op", bekende Vriends bij FOX Sports. De verdediger kopte raak toen de bezoekers uit Tilburg net met tien man op het veld stonden. Vriends bracht de overwinning echter zelf ook weer in gevaar door de domme rode kaart. "Ik heb Peters niet geslagen, ik wilde hem alleen van me afschudden om nog een doelpunt te maken."

"Maar het zag er inderdaad wel wild uit, het was een domme beweging. Ik heb lopen ijsberen in de catacomben, zeker omdat het dit seizoen bij ons al vaker vlak voor tijd is misgegaan. Gelukkig zat het nu wel een keertje mee en hebben we de overwinning over de streep getrokken. Deze drie punten hadden we heel hard nodig", besloot Vriends.