'Japanse publiekslieveling wordt zaterdag gepresenteerd in Dortmund'
Van Gaal neemt voor twaalf miljoen euro afscheid van speler

'Japanse publiekslieveling wordt zaterdag gepresenteerd in Dortmund'

29-08-2014 23:44
2

Shinji Kagawa mag zich bijna speler van Borussia Dortmund noemen. De aanvallende middenvelder wordt naar verwachting zaterdagmiddag al gepresenteerd bij de Duitse topclub, meldt sportjournalist Philip Harmeling van AIPS.

Borussia Dortmund heeft vrijdag een akkoord bereikt met Manchester United over de transfervoorwaarden. Waar het aanvankelijk leek te gaan om een huurperiode, is inmiddels duidelijk dat beide clubs rond zijn over een permanente transfer. De transfersom bedraagt ongeveer twaalf miljoen euro, vier miljoen euro minder dan het bedrag dat United twee jaar geleden overmaakte naar Duitsland voor de Japanner.

Waar de 25-jarige Kagawa bij Borussia Dortmund een ware sensatie was en uitgroeide tot publiekslieveling, slaagde hij er bij Manchester United nooit echt in om zijn stempel te drukken. Zeker na het vertrek van Alex Ferguson kreeg de Japanse international nauwelijks nog kansen om zich te laten zien. Ook de nieuwe coach Louis van Gaal was niet bijster onder de indruk van de technicus.