Ajax hunkert naar succes in Champions League: Dat is toch de belangrijkste les
"Je red het niet met vier goede wedstrijden, je moet zes keer top zijn"

Ajax hunkert naar succes in Champions League: "Dat is toch de belangrijkste les"

30-08-2014 08:13
23

Ajax snakt naar overwintering in de Champions League zoals Feyenoord naar de groepsfase van de Europa League hunkerde. Nicolai Boilesen vindt het ook tijd worden dat de Amsterdammers de poule maar eens overleven.

Op de clubsite blikt Boilesen vooruit op de aanstaande Europese campagne, met FC Barcelona, Paris Saint-Germain en APOEL Nicosia als tegenstanders. "We zullen er vanaf minuut 1 in de eerste wedstrijd moeten staan", zegt de linksback. "Dat is toch de belangrijkste les van vorig seizoen: in de poulefase van de Champions League red je het niet met vier goede wedstrijden, je moet zes keer top zijn."

"Hier in de ArenA winnen van Barcelona was waanzinnig en twee gelijke spelen tegen Milan zijn helemaal niet slecht, maar als je uit van Celtic verliest, sta je aan het einde van de rit toch weer met lege handen", aldus Boilesen, die hoopt dat het overgebleven raamwerk voor een stabiele basis kan zorgen. "Er staan veel dezelfde jongens in het veld. Zeker in onze speelwijze, met het druk zetten, is dat een voordeel. Nieuwe spelers hebben altijd een tijdje nodig om dat echt in de vingers te krijgen."