Brandts: AZ was veel slagvaardiger, dat was het verschil
Dordt-coach kan leven met 1-3 nederlaag

Brandts: "AZ was veel slagvaardiger, dat was het verschil"

31-08-2014 00:17

FC Dordrecht was zaterdagavond in eigen huis niet opgewassen tegen AZ: 1-3. Trainer Ernie Brandts zag waar het misging voor zijn ploeg en toonde zich na afloop een realistische en sportieve verliezer.

"AZ was veel slagvaardiger, dat was het verschil", concludeerde de altijd nuchtere Brandts in gesprek met RTV Rijnmond. "De eerste steekpass in de rug was gelijk een doelpunt en uit de derde kwam ook een doelpunt. Wij hebben vijf a zes kansen afgedwongen, maar scoren maar één keer. Dat is het verschil."

Dordrecht kwam vlak na rust nog terug tot 1-2, maar daarna maakte AZ het al snel af. "Zij waren zeer doeltreffend, die 1-3 was een klap. Toch moet ik een compliment maken aan mijn spelers, voor hun geweldige inzet en instelling, we probeerden de 2-3 te forceren, dat lukte helaas niet", oordeelde de ervaren oefenmeester.

De eigenlijk al gestopte Andwélé Slory loopt momenteel stage bij het tweede elftal van FC Dordrecht. Brandts sluit niet uit dat er nog nieuwe spelers worden gehaald voor het sluiten van de transfermarkt. We kunnen altijd spelers gebruiken, We zullen zien of hij fit wordt en nog de ambitie heeft om op dit niveau te voetballen."