Celtic-verdediger Van Dijk moet transfer naar Engeland vergeten: Hij mag niet weg
"Nu blijft hij hier en daar zal hij niks aan kunnen veranderen"

Celtic-verdediger Van Dijk moet transfer naar Engeland vergeten: "Hij mag niet weg"

01-09-2014 07:31
1

Interesse is er vanuit Duitsland, Engeland en Italië, maar Virgil van Dijk moet zich richten op nog een jaar voetballen in Schotland. Zijn huidige werkgever Celtic wil niets weten van een transfer van de Nederlandse verdediger. "Hij mag niet weg."

Van Dijk ontbrak zondag in de wedstrijdselectie voor het duel met Dundee United. Hij was door zijn club op non-actief gezet en was er niet bij toen Celtic 1-1 speelde. De verdediger was thuis omdat 'zijn hoofd moet worden leeggemaakt'. Van Dijk diende na de uitschakeling in de Champions League een transferverzoek in, Celtic wil daar echter niet aan meewerken. Het doet er alles aan om een transfer te blokkeren, meldt De Telegraaf.

Celtic heeft het besluit genomen Van Dijk tot dinsdag 'vrij' te geven. Daarna moet hij zich gewoon weer melden, bij Celtic. "Virgil is een zeer belangrijke en zeer goede speler voor ons. We hebben hem keihard verteld dat hij op geen enkele manier hier weg mag. 'There is no chance!' Dat is onze boodschap geweest. We hebben hem hier veel te hard nodig", aldus Celtic-manager Ronny Deila.

"Ja, natuurlijk wil hij weg. Hij wil op een nieuw podium terechtkomen. Maar hij is nog jong (23) en zijn kans komt nog wel. Ik denk zelfs dat hij meerdere kansen gaat krijgen in zijn loopbaan om bij een grote club een contract te tekenen. Maar nu blijft hij hier en daar zal hij niks aan kunnen veranderen", vervolgt Deila zijn verhaal. "Hij is zo goed dat hij echt niet te vervangen is. Dat is vervelend voor hem. Daarom heeft hij een heleboel te verwerken op dit moment in zijn hoofd."