'Highly-rated' Wildschut heeft gewenste Engelse transfer officieel te pakken
Heerenveen ziet aanvaller naar Championship trekken

'Highly-rated' Wildschut heeft gewenste Engelse transfer officieel te pakken

01-09-2014 12:17
2

Yanic Wildschut heeft zijn gewenste transfer te pakken. De buitenspeler van sc Heerenveen maakt per direct de overstap naar Engeland. De aanvaller tekende een contract bij Middlesbrough, laat de Engelse club maandag weten.

De voormalig jeugdinternational van Nederland tekende een tweejarig contract bij de club uit Noord-Engeland. In zijn verbintenis is een optie voor nog een seizoen opgenomen. In Friesland was de oud-speler van VVV-Venlo geen basisspeler, Heerenveen was daardoor bereid om mee te werken aan een vertrek van Wildschut. Hoeveel Middlesbrough betaalt voor Wildschut is niet bekendgemaakt.

De voormalig speler van Ajax kwam de afgelopen seizoenen 22 keer in actie namens sc Heerenveen. De Friese club verhuurde de aanvaller, die in 2013 overkwam van VVV-Venlo, afgelopen seizoen aan ADO Den Haag. Middlesbrough is momenteel de nummer zestien van het Championship. De Engelse club behaalde uit de eerste vijf duels zes punten. Bij de club staat oud-voetballer Aitor Karanka aan het roer. Hij was in het verleden onder meer assistent-trainer van José Mourinho bij Real Madrid.