Afellay vond steun bij Xavi: Mooi dat zulke mensen mij waarderen
"Mijn club is de grootste van het land, speelt altijd in de Champions League"

Afellay vond steun bij Xavi: "Mooi dat zulke mensen mij waarderen"

02-09-2014 12:02
12

Ibrahim Afellay is weer terug. Terug van langdurig blessureleed en terug bij het Nederlands elftal. Ook vond hij deze zomer een nieuwe werkgever in Griekenland. Bij Olympiakos Piraeus hoopt de voormalig PSV'er een nare periode achter zich te laten.

De overstap van PSV naar FC Barcelona werd, mede door blessures, geen succes. "Eerst die kruisband, daarna mijn bovenbeen... Pfff, dan ken je moeilijke momenten hoor. Het is een grote opluchting dat het allemaal achter me ligt", zegt Afellay in gesprek met Metro.

De creatieveling doorstond daarmee een mentale test. "Uiteindelijk moest ik het allemaal zelf doen en probeerde ik positief te blijven denken, hoe moeilijk dat ook was. Gelukkig kreeg ik veel steun van mijn moeder en de rest van de familie."

Ook in Catalonië kreeg Afellay veel sympathie tijdens zijn revalidatie. "Ook mijn teamgenoten bij FC Barcelona hebben me enorm geholpen. Xavi was daarin het belangrijkst. Hij kwam me opzoeken in het ziekenhuis en het krachthonk, had altijd opbeurende teksten voor me in petto. Mooi dat zulke mensen mij waarderen en mij het beste gunnen. Bij Barça was iedereen dolblij voor me toen ik weer fit was. Dat was een onbeschrijfelijk gevoel."

Griekse Super League
Afellay had in Barcelona geen uitzicht op veel speeltijd, waardoor er naar een oplossing gezocht werd. Olympiakos bood die door hem een seizoen te huren. Bij zijn debuut tegen Niki Volos (3-1) was de aanvallende middenvelder direct trefzeker.

"Ik weet dat er in Nederland geringschattend wordt gedaan over de Griekse competitie, maar mijn club is de grootste van het land, speelt altijd in de Champions League en vorig seizoen schakelden ze bijna Manchester United uit", riposteert Afellay.