Beenhakker respecteert 'wijze' Van Basten: Dat vind ik heel dapper van hem
Marsman en Beenhakker op één lijn

Beenhakker respecteert 'wijze' Van Basten: "Dat vind ik heel dapper van hem"

16-09-2014 17:28

Leo Beenhakker vindt het dapper dat Marco van Basten naar zijn lichaam heeft geluisterd. De trainer van AZ doet in Alkmaar een stapje terug, omdat hij kampt met gezondheidsproblemen.

"De bemoeizucht wordt steeds groter, want het voetbal is van iedereen", reageert Beenhakker dinsdag in gesprek met Voetbal International. "Ik heb al heel vroeg geleerd van haptonoom Ted Troost dat het lichaam nooit liegt. Dat vond ik een heel wijze les. Het is dan wel zaak dat je ook wijs genoeg bent om daarnaar te luisteren. Marco van Basten heeft dat gedaan en dat vind ik heel dapper."

Gerard Marsman, voorzitter van de belangenvereniging Coaches Betaald Voetbal, is het eens met de opvatting van Beenhakker. "Op het veld kon hij alles uitvoeren wat wij bedachten. Hij heeft misschien gedacht dat hij dat als trainer ook kon. Nu is hij er denk ik achter gekomen dat dat aanmerkelijk anders is, dat het een vak is en dat het hoofdtrainerschap misschien niet zijn talent is. Ik vind het dapper dat hij dat toe durft te geven, wat een ander daar ook van vindt", aldus Marsman tegenover het weekblad.