Ik denk dat het een les is voor Marc Overmars. En voor ons ook trouwens
De Boer: "Nee, ik draag helemaal geen slechte gevoelens bij me naar hem"

"Ik denk dat het een les is voor Marc Overmars. En voor ons ook trouwens"

18-09-2014 14:12
9

Ajax treft zondag in de Kuip niet alleen Feyenoord, maar ook Kenneth Vermeer. De doelman, tot voor kort nog actief in Amsterdam, maakte kort voor het sluiten van de zomerse transfermarkt verrassend de overstap naar de Rotterdamse rivaal.

De Amsterdammers waren bereid mee te werken aan het vertrek van Vermeer, bij Ajax tweede keeper. Hij gaf aan zich niet nog een seizoen te kunnen opladen voor een rol als reservegoalie. Ajax stelde zich coulant op en werkte uit respect voor Vermeer mee aan zijn transfer. Achter de schermen werkte de keeper, samen met zijn zaakwaarnemer, aan een plan dat hem uiteindelijk een transfer naar Feyenoord opleverde.

Ajax-trainer Frank de Boer stelde eerder al in Voebal International dat het 'hele verhaal van tevoren dus zo gepland was' door Vermeer en consorten. Een leerschool, stelt de trainer. "Nou, als je zo'n afspraak maakt zal je het op papier moeten zetten. Ik denk dat het een les is voor Marc. En voor ons ook trouwens", laat de Ajax-coach donderdag weten. De Boer neemt Vermeer niets kwalijk, voegt hij daar aan toe.

"Nee, wat ik net zeg. Het is zijn goed recht om deze keuze te maken. Soms ben je van te goeder trouw uiteindelijk. Wij hadden dat nooit zien aankomen. Marc niet en wij als technisch hart zijnde ook niet. Nee, ik draag helemaal geen slechte gevoelens bij me naar hem. Ik gun hem het allerbeste. Hopelijk krijgt hij een mooie carrière. Gezien wat hij ons gebracht heeft, verdient hij dat zeker."