AZ'er kan opluchting niet verbergen: Onrust in mijn hoofd, een soort draaikolk
Middenvelder en aanvoerder wint met zijn ploeg van PEC Zwolle

AZ'er kan opluchting niet verbergen: "Onrust in mijn hoofd, een soort draaikolk"

21-09-2014 19:00

In een doldwaze week met alle trainersperikelen wist AZ een mooi slot te forceren door PEC Zwolle met 1-0 te verslaan. Aanvoerder Nemanja Gudelj haalde na afloop opgelucht adem. "Het was een soort draaikolk."

"Het is voor ons als spelersgroep een heel onrustige week geweest", beaamde Gudelj op de clubwebsite. "Ik denk dat veel mensen dus ook hadden verwacht dat Zwolle van ons zou winnen. Ook omdat de vorige wedstrijd niet goed liep. Daarom is het voor ons heel belangrijk dat we vandaag met redelijk goed spel hebben gewonnen. Een hele opluchting in de kleedkamer. Er was net zo’n ontlading als toen de goal van Markus Henriksen viel."

De middenvelder sprak 'zeker op basis van de tweede helft' van een verdiende triomf. "Aan de focus heeft het bij ons niet gelegen. Dat hebben we vandaag wel aangetoond. We hebben ons er volledig op gericht om Zwolle te verslaan. Toch kan ik niet zeggen dat het niets met me deed wat er allemaal gebeurd is. Er zat onrust in mijn hoofd, een soort draaikolk. Dat raakt ook de groep. Wij willen namelijk duidelijkheid."

Gudelj herhaalde zijn visie dat er rond Marco van Basten weinig is veranderd, ondanks het feit dat hij assistent-trainer is geworden. "Het is een grote persoonlijkheid. En het is natuurlijk niet zo dat hij nu ineens niets te zeggen heeft omdat hij assistent geworden is. Dennis Haar en hij zitten goed op één lijn, dus er was geen onduidelijkheid voor ons."