Pastoor levert warrig betoog: Slikken of stikken, daar kwam het op neer
"We zijn niet eens aan doelen toegekomen"

Pastoor levert warrig betoog: "Slikken of stikken, daar kwam het op neer"

21-09-2014 23:27
4

Alex Pastoor heeft zondag bij Studio Voetbal uitleg gegeven over zijn rol in de turbulente week van AZ. Hij heeft geen spijt dat hij niet is ingegaan op een contract van negen maanden als trainer.

Pastoor stond sinds de zomer als assistent-trainer onder contract in Alkmaar. Omdat Marco van Basten besloot een stap terug te doen, was het de bedoeling dat de twee van positie zouden ruilen. Bij de gesprekken over een contract liep het echter spaak. AZ bood Pastoor een contract voor de rest van het seizoen aan en daar ging hij niet mee akkoord.

"Als ik technisch directeur Earnest Stewart was geweest, had ik doelen opgesteld", aldus Pastoor. "Als ik dan aan die doelen had voldaan, zouden we kunnen verlengen. Maar we zijn niet eens aan doelen toegekomen. Slikken of stikken, daar kwam het op neer."

Het dispuut over de contractduur was niet het enige obstakel in de gesprekken. Stewart had sterk het gevoel dat Pastoor de gevoelige informatie over de situatie rond Van Basten had gelekt naar De Telegraaf. De technisch directeur noemde het een 'integriteitskwestie'. Pastoor reageerde ontkennend en lijkt inmiddels niet meer verdacht te worden van die aantijgingen.

Over zijn huidige status bij AZ is nog weinig duidelijkheid. De trainer, die een ietwat warrig betoog leverde in de uitzending, noemt het geen ontslag. "Dit is geen ontslag, maar een eenzijdige mededeling." AZ mag wel op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer, waarschijnlijk John van den Brom.