Ajax stelde niet veel voor, maar dat was de verdienste van Feyenoord
De Kromme: "Hoe vaak is Feyenoord al niet beter geweest tegen Ajax"

"Ajax stelde niet veel voor, maar dat was de verdienste van Feyenoord"

22-09-2014 08:30
18

Feyenoord was zondag in de Klassieker veruit de betere ploeg. Toch stapte Ajax met een 0-1 overwinning van het veld. Willem van Hanegem had al vroeg in de wedstrijd een slecht voorgevoel over het verloop van het treffen in de Kuip.

"Op de lat. Nog eens op de lat. En dat allemaal in de eerste drie minuten. Mijn zoon en ik zeiden tegen elkaar: 'Dit gaat Feyenoord verliezen, let maar op'. Na de goal van Ajax, weer een bal op de lat. Later kwamen nog meer kansen. Maar de gelijkmaker viel niet", somt Van Hanegem op in zijn column in het Algemeen Dagblad. "Tja, je moet wel een erg sterk sterke supporter zijn om dit aan te kunnen."

"Hoe vaak is Feyenoord al niet beter geweest tegen Ajax. Maar vaak – dat was in mijn tijd al – komen ze uit een afgeslagen aanval, of een corner of vrije trap, alsnog op voorsprong. Maar het pluspunt was natuurlijk de arbeid die de ploeg leverde. Feyenoord had het verdiend dik te winnen, terwijl een deel van het elftal niet eens goed was", gaat De Kromme verder.

"Ajax stelde niet veel voor, maar dat was de verdienste van Feyenoord. Ajax werd vanaf het begin onder druk gezet. Woensdag tegen Paris Saint-Germain (1-1) vond ik Ajax ook niet goed. Bij rust had het 0-3 of 0-4 kunnen zijn. Maar die gasten werden hooghartig, dus toen Ajax een goal maakte konden ze niet meer omschakelen. En dan zeggen ze in Amsterdam na afloop dat ze hadden moeten winnen. Dan denk ik: reëel blijven nadenken!", aldus Van Hanegem in het AD.