Van der Sar: Ik zie wel veel overeenkomsten tussen Frank en Louis
Voormalig doelman: "Je ziet een aantal oefeningen ook terugkomen inderdaad"

Van der Sar: "Ik zie wel veel overeenkomsten tussen Frank en Louis"

22-09-2014 10:59

Edwin van der Sar ziet overeenkomsten in de manier van coachen tussen Ajax-trainer Frank de Boer en Louis van Gaal, die momenteel bij Manchester United aan het roer staat. De huidige directeur marketing van Ajax maakt De Boer van dichtbij mee en werkte in Amsterdam en bij Oranje ook samen met Van Gaal.

Hans Kraay jr. vroeg Van der Sar of De Boer op dezelfde wijze coacht als Van Gaal, met name op het trainingsveld. "Ik denk het zeer zeker", antwoordde de voormalig topkeeper in De Tafel van Kees. "Je ziet een aantal oefeningen ook terugkomen inderdaad, die je met Louis ook hebt gedaan. Natuurlijk worden die in de loop der tijd geëvalueerd en alles. Er komen stukken bij. Maar ik zie wel veel overeenkomsten tussen Frank en Louis, ja."

Van Gaal en De Boer werkten diverse keren met elkaar samen. Als speler maakte De Boer deel uit van de ploeg die onder trainer Van Gaal de Champions League won in 1995. Tussen 1988 en 1997 stonden zij samen in Amsterdam op het veld; Van Gaal was eerst assistent en later hoofdcoach. Daarna kwamen zij elkaar weer tegen bij FC Barcelona en het Nederlands elftal.