'Oktobercrisis' bij Paris Saint-Germain: De mindere vorm zorgt voor spanningen
"We verkeren niet in goede vorm en dat zorgt voor spanningen binnen het team"

'Oktobercrisis' bij Paris Saint-Germain: "De mindere vorm zorgt voor spanningen"

22-09-2014 14:20

Paris Saint-Germain-trainer Laurent Blanc hoeft niet te vrezen voor zijn baan. De Franse hoofdtrainer ligt onder vuur vanwege tegenvallende prestaties en vermeende onrust in de kleedkamer bij de steenrijke club.

Blanc wist met PSG slechts één van de laatste vijf duels in winst om te zetten. De club speelde onder meer gelijk in Champions League-verband tegen Ajax. De trainer hoeft, ook na het gelijkspel tegen Olympique Lyon van afgelopen weekend, niet te vrezen voor zijn toekomst. "De baan van Blanc is niet in gevaar", zegt voorzitter Nasser Al-Khelaifi in gesprek met L'Equipe. "Hij blijft bij ons tot het einde van het seizoen."

"Ons huidige vormpijl is niet van het niveau dat we verwachten van PSG, dat staat vast. We moeten harder werken, elke dag weer. Maar ik heb vertrouwen in de toekomst." Blanc zelf voelde de bui al hangen, bleek afgelopen weekend. "Wanneer een club er niet in slaagt goede resultaten neer te zetten, is er een gevoel van onvrede. De spelers zijn heel teleurgesteld, de staf is heel teleurgesteld", zei de oud-voetballer in de Franse media.

"We verkeren niet in goede vorm en dat zorgt voor spanningen binnen het team. Je verwacht normaal gesproken een crisis in november, dit keer is er sprake van een 'oktobercrisis'. We kennen de regels van de voetbalwereld. Als je bij een club als PSG werkt, dan moet je resultaten boeken", aldus Blanc.