PSV drie maanden zonder middenvelder: Operatie aan beide heupen
Zweedse bondsarts houdt slag om de arm: "Ik wil hem eerst zelf onderzoeken"

PSV drie maanden zonder middenvelder: "Operatie aan beide heupen"

23-09-2014 11:41
6

Oscar Hiljemark heeft een operatie nodig om van zijn heupblessure af te komen. Dat bevestigen PSV en de speler zelf dinsdag. De vijfvoudig international ligt er in dat geval circa drie maanden uit en komt voor de winterstop niet meer in actie. 

Hiljemark vertrekt woensdag naar Zweden voor een second opinion bij bondsarts Leif Swärd. Dinsdag laat hij weten dat een operatie nodig is. "Ik weet dat het de bedoeling is om op vrijdag geopereerd te worden. Het is alleen wachten op de bevestiging", zegt de Zweed tegen Fotbollskanalen.

"Ik heb verschillende specialisten bezocht en gesproken met de bondsarts Swärd. We moeten nu zo snel mogelijk in actie komen. Ik moet geopereerd worden aan beide heupen. Pas in het nieuwe jaar zal ik weer in actie kunnen komen", voegde Hiljemark toe. "Het is vervelend om er zo lang uit te zijn. Er staan mooie wedstrijden bij PSV op het programma in Nederland en in Europa en voor Zweden met de kwalificatieduels voor EK onder 21."

Swärd spreekt nog niet openlijk uit dat Hiljemark onder het mes moet. "Ik wil hem eerst zelf onderzoeken, alvorens iets te zeggen. Maar als het tot de operatie komt, heeft hij zeker drie tot vier maanden revalidatie nodig", zegt de dokter van het Zweedse nationale team.