'Manchester City vreest en wil imponerende Lampard langer behouden'
Middenvelder moet leegte van Touré opvullen

'Manchester City vreest en wil imponerende Lampard langer behouden'

23-09-2014 14:00
1

Manchester City hoopt langer over Frank Lampard te kunnen beschikken. De oud-international maakt indruk in het City of Manchester Stadium en lijkt op het middenveld meer dan nodig. De spoeling op het middenveld dreigt na de jaarwisseling namelijk flink te verdunnen.

In januari staat de Afrika Cup op het programma en steunpilaar Yaya Touré lijkt aan dat toernooi te gaan deelnemen. Hoewel de Ivoriaan meerdere keren heeft aangegeven te willen stoppen als international, is het onwaarschijnlijk dat hij nog dit jaar zijn pensioen aankondigt. Omdat de Afrika Cup voor Touré vijf weken in beslag kan nemen, valt er op het middenveld van The Citizens een flinke berg kwaliteit weg.

Lampard is volgens trainer Manuel Pellegrini de aangewezen man om die ruimte op te vullen. De club zal er dan ook alles aan doen om de Brit langer bij de club te houden, meldt The Manchester Evening News. In eerste instantie zou Lampard tot januari in Manchester blijven, om daarna aan zijn avontuur bij New York City te beginnen. Mogelijk moet hij zijn start in de Verenigde Staten met een paar maanden uitstellen.