AZ kent valkuil tegen snel scorende amateurs: We hebben ze toen bekeken
Haar waarschuwt Alkmaarse ploeg

AZ kent valkuil tegen snel scorende amateurs: "We hebben ze toen bekeken"

23-09-2014 15:24

Voor AZ staat woensdag het bekerduel met EVV Echt op het programma. Interim-trainer Dennis Haar hamert erop dat de Alkmaarse ploeg tegen een amateurclub niet opnieuw in de val mag lopen.

In de voorbereiding incasseerde AZ tegen de amateurs van zowel SVW '27 als AFC '34 snelle tegendoelpunten. "Dan is er iets niet goed georganiseerd waardoor de tegenstander tijd en ruimte krijgt om de oplossing naar voren te zoeken. Dan kom je twee keer snel achter. Daar hebben we de jongens voor gewaarschuwd. Dit soort wedstrijden lopen het makkelijkst als een ploeg vanaf het begin meteen onder druk wordt gezet en we direct scoren", blikt Haar vooruit op de officiële clubsite van de Noord-Hollanders.

"We hebben EVV tijdens het afgelopen interlandweekend bekeken tegen EDO", vervolgt de goed voorbereide coach. "EVV won met 2-1, daar hebben we beelden van. Afgelopen weekend hebben ze tegen VVSB gespeeld. De opstelling was nagenoeg gelijk als tegen EDO, dus daar hebben we aan vastgehouden. Het is een opportunistische ploeg. De bal naar de grote spits en er snel uitkomen."

In de bekerwedstrijd tegen EVV kan AZ niet beschikken over Esteban (knie), Aron Johannsson (lies), Steven Berghuis (voet) en Mattias Johansson (schorsing). Robert Mühren en Guus Hupperts keren terug.