Echte Amsterdammer doet beroep op fans: Ook tegen Ajax zijn er mogelijkheden
"Misschien voor mij persoonlijk wel de wedstrijd van het jaar"

Echte Amsterdammer doet beroep op fans: "Ook tegen Ajax zijn er mogelijkheden"

25-09-2014 13:21
4

Voor Joeri de Kamps gloort een bijzondere wedstrijd. De middenvelder van NAC Breda, geboren en getogen in Amsterdam, staat zaterdag tegenover de club waar hij groot werd. Ajax komt naar het Rat Verlegh Stadion.

"Als klein jochie kreeg ik een brief thuis, waarin stond dat ik bij Ajax mocht komen trainen. Dat hoorde ik op mijn verjaardag, dat was natuurlijk het mooiste cadeau. Dat is een droom die uitkomt. Het is daarom een hele speciale wedstrijd voor mij, misschien voor mij persoonlijk wel de wedstrijd van het jaar", blikt De Kamps op de website van NAC vooruit.

De strijdlustige middenvelder ziet mogelijkheden voor NAC, waar hij sinds de zomer voor speelt. "We moeten proberen elke keer te spelen zoals we tegen PEC Zwolle (3-1 zege, red.) speelden, dan gaan er nog veel punten volgen. Ook tegen Ajax zijn er mogelijkheden. Als we die spelopvatting hanteren, gaat ons publiek er ook vol achter staan. Dat moet onze kracht zijn in deze wedstrijd."

Veel spelen bij NAC
De Kamps maakte nooit zijn debuut in het eerste elftal van Ajax en speelde vijf wedstrijden voor de beloften in de Jupiler League. SC Heerenveen nam de bikkelaar vorig jaar op de slotdag van de transfermarkt op huurbasis over. Afgelopen zomer was het contract van De Kamps in Amsterdam ten einde en NAC pikte hem transfervrij op.

Tot dusver stond De Kamps (22) alle duels van de Bredanaars in de basis en dat is exact de reden waarom hij naar Brabant gekomen is. "Ik ben naar NAC gekomen, omdat ik veel wilde spelen. Dat is goed voor mijn ontwikkeling. Het is lekker spelen met Uros Matic en Erik Falkenburg op het middenveld. Dat zijn jongens die het spelletje snappen en die de voetballende kwaliteiten beheersen. Dat geldt ook voor de rest van de ploeg, er zit veel potentie in", aldus de jeugdinternational.