We moeten ook toppers als De Jong en Sneijder durven te coachen in het veld
Veltman: "Als voetballer én als persoonlijkheid ben ik gegroeid in Brazilië"

"We moeten ook toppers als De Jong en Sneijder durven te coachen in het veld"

25-09-2014 14:34
1

Joël Veltman speelde tijdens het WK in Brazilië geen al te grote rol binnen het Nederlands elftal. De 22-jarige verdediger van Ajax kwam in totaal dertien minuten in actie namens Oranje. De ervaringen die hij opdeed in Brazilië moeten zich in de toekomst gaan uitbetalen.

Volgens bondscoach Guus Hiddink stellen de jonge spelers van de selectie van het Nederlands elftal zich enigszins timide op. Veltman herkent zich in de woorden van de keuzeheer. "De bondscoach heeft tijdens de trainingen meerdere keren aangegeven dat ook de jonge internationals zich moeten laten gelden. Dat ben ik met hem eens. We moeten ook toppers als Nigel de Jong en Wesley Sneijder durven te coachen in het veld", zegt Veltman in gesprek met Voetbal International.

"Bij Oranje is die stap net iets groter. Je hebt te maken met topspelers uit topcompetities, je kent elkaar minder goed. Maar het is iets waar ik bewust mee bezig ben. Het hoort bij je ontwikkeling dat je steeds meer verantwoordelijkheid gaat nemen. Wat dat betreft is het WK heel leerzaam geweest. Als voetballer én als persoonlijkheid ben ik gegroeid in Brazilië. Daar wil ik dit seizoen mijn voordeel mee doen", aldus Veltman tegenover VI.